Etkinlikler


ULUSAL ETKİNLİKLERİMİZ

IMG-20240924-WA0007

KALE

Kaliteni Göster | Araştır | Lider Ol | Etkile

KALE, Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 2008 yılından bugüne dek düzenlenen, yaklașık 1000 kișinin katılımı ile gerçekleșen bir eğitim ve kariyer organizasyonudur. Amacımız yalnızca endüstri mühendisliği öğrencilerine değil; üniversitemiz bünyesindeki diğer bölümlerde okuyan öğrenciler ve farklı şehirlerden gelen ulusal katılımcıların da iș hayatıyla birlikte sosyal yaşamına  katkıda bulunmaktır.Aynı zamanda da çeşitli etkinlikler ile  katılımcılarımızın farklı bölümlerden öğrenciler ile iletişimini güçlendirmektedir. Her yıl farklı tema ile düzenlenen KALE, geniș bir sektör skalası ve deneyimli konuşmacılarıyla katılımcıların bilgi sahibi olacağı ve geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlayacak bir organizasyon olarak düzenlenmektedir. Kulübümüzün en köklü organizasyonu olup 2008’den bu yana öğrencilere gündelik yașamdan sıyrılıp potansiyellerini keşfetmelerine ışık tutmakta ve yol göstermektedir. Gelecekte de devamlılığını sürdürüp, kaliteli çizgisinde ilerleyecektir.

IMG_6060

SEKTÖRE BÜYÜTEÇ

48 Saat 48 Katılımcı

Sektöre Büyüteç, Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 2010 yılından bu yana düzenlenen 48 katılımcıyla gerçekleşen 48 saatlik bir kariyer kampıdır. Üniversite yılları boyunca “Mezun olunca ne iş yapacağım, hangi sektör bana uygun?” sorularına cevap arama ihtiyacımızdan doğan bu organizasyonumuz, katılımcıların kamp boyunca sektörü her açıdan derinlemesine tanımalarına, gelecekte sektörde kendilerini görmelerine ve hayallerindeki sektöre bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı oluyor. Katılımcılar sektör oturumlarında öğrendiklerini, case çalışmasında ve teknik geziyle sahada uygulama fırsatı buluyor. Sektördeki atmosferin bir simülasyonu olan kampımızda katılımcılar icebreaker aktivitelerimizde yeni insanlarla tanışarak networklerini geliştirebiliyorlar.Bu sayede, sektördeki atmosferin simüle edildiği ortamda, hayallerindeki sektöre bir adım daha yaklaşma fırsatı buluyorlar.

IMG_1599

VAKA ANALİZİ YARIŞMASI

Vaka Analizi Yarışması, EMT üyesi 12 üniversitede lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılabildiği, yılda bir kez iki aşamalı olarak düzenlenen bir yarışmadır. Türkiye çapında 5000 Endüstri Mühendisliği öğrencisine ulaşılabilirliği vardır. Her topluluk tarafından düzenlenen yerel elemeler sonucunda belirlenen 12 takım Büyük Final’e katılmaya hak kazanır ve okulunu Büyük Final’de temsil eder.

Yarışmada en az biri endüstri mühendisi olmak üzere 3-4 kişiden oluşan takımlar çalışmaları sonucunda gerçek hayattan alınan problemlere sayısal veriler yardımıyla çıkardıkları çözümleri sunumlarla jüri üyelerine sunarlar. Akademik yaşam ve özel sektör katılımcılardan oluşan jüri üyeleri yarışmacıları sunuş şekli, sunum süresini etkili kullanma, metot kullanımı, problem analizi, çözüm ve jüriye verilen cevaplar kriterlerine göre değerlendirirler.

YEREL ETKİNLİKLERİMİZ

IMG_6110

CASE OF LEGENDS

Case of Legends (COL) Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ve şirket ortaklığıyla şirket bünyesinde Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri için düzenlenen vaka analizi yarışmasıdır . Bu yarışmamızda öğrencilerin gelecekte çalışabilecekleri firmaların hazırladığı ve mülakatlarda sıkça yer alan vaka çalışmalarını çözebilecekleri bir ortam yaratmaktayız .Ayrıca katılımcılar değerli deneyimler kazanırken ilk üçe giren takımlar da ödül elde etme şansına sahip olacaklardır.                                                                                                                                                        Katılan yarışmacılarımıza  endüstri mühendisliğinin  temel görevlerinden olan problem analizi ve çözüm yetkinliklerini kullanarak verilen vakayı en kısa sürede en düşük maliyetle en çok verim ve kar sağlayan çözüme ulaşarak saha ortamında deneyim kazandırmayı hedeflemekteyiz.

IMG_7399

TEKNİK GEZİLERİMİZ

Teknik gezilerimiz sayesinde teknolojik gelişmeleri ve uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulurken, teorik bilgilerimizi pratiğe dökme imkanı elde ediyoruz. Aynı zamanda sektör profesyonelleriyle tanışarak iş dünyasındaki dinamikleri yakından gözlemleme şansını yakalayarak hem kariyer hedeflerimizi şekillendirebiliyor hem de iş dünyasıyla güçlü bağlar kurabiliyoruz.

Teknik Gezi Yaptığımız Yerler:

⇒Bilişim Vadisi

⇒Borusan

⇒Siemens

⇒PepsiCo

⇒Brisa

IMG_6494

EĞİTİMLERİMİZ

KOUEMK ailesi olarak yıl boyunca düzenlediğimiz eğitimlerle bireylere hem kariyer hem de sosyal anlamda kendilerini geliştirme fırsatı sunuyoruz. Katılımcılara en verimli eğitimleri vererek mesleklerinde ve kişisel gelişimlerinde daha nitelikli ve ayrıcalıklı hale gelmelerinde yardımcı olmayı  amaçlıyoruz. Bu eğitimler kariyer hedefi belirleyen ve girişimci ruha sahip tüm bireylere açıktır.

Endüstri 101

Farklı sektörler ve departmanlardan deneyimli kişiler ile çektiğimiz YouTube videolarından oluşan serimizle endüstri mühendislerinin çalışma alanlarını tanıtarak , bölümümüzü seçmek isteyen ve hali hazırda  seçmiş  arkadaşlarımıza yol göstermeyi hedefliyoruz.

Tea&Talk

Bu etkinlikte, deneyimleri ve kariyer yolculuklarıyla bize ilham verebilecek konuşmacılarla bir araya gelerek samimi bir ortamda sohbet ediyor ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Tanıtım Semineri

Her sene bölümümüze başlayacak olan yeni öğrencilere mesleğimiz hakkında daha detaylı bilgi vermek amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimizde Kocaeli Üniversitesi mezunları başta olmak üzere endüstri mühendisliği mezunlarıyla bir araya geliyoruz.

WhatsApp Image 2022-10-15 at 00.10.07

SOSYAL AKTİVİTELERİMİZ

Teknik gezilerin ve eğitimlerin yanı sıra çeşitli sosyal aktiviteler organize ediyoruz (tanışma yemeği, yılbaşı gecesi, mezun brunchı vb.). Biz bu etkinlikleri yaparken aramızdaki iletişimi ve samimiyeti artırdığımız, rahatlayabildiğimiz bir zaman dilimi yaratıyoruz. Kulüp içinde çay/kahve sohbeti buluşmaları, geleneksel KOUEMK kahvaltısı, iftar yemekleri, doğa kampı, piknik, sosyal sorumluluk organizasyonları ve yarışmalar düzenleyerek sadece bir kulüp değil, bir aile olmayı amaçlıyoruz.

IMG_1429

GÜLÜMSETEN DÜŞLER KİTAPLARDAN GEÇER

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü olarak “GÜLÜMSETEN DÜŞLER KİTAPLARDAN GEÇER” isimli bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. 2016 yılında başladığımız projemiz kapsamında ihtiyaç sahibi köy okullarına gidip kütüphane kuruyoruz. Gideceğimiz okuldan yalnızca bizlere boş bir alan tahsis etmesini istiyoruz.

Projemizde kulüp olarak belirleyeceğimiz bir okulda kitaplık, masa, sandalye, kitap vb. tüm donanımlarını karşılayacağımız bir kütüphane oluşturup çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Proje kapsamında kitap ihtiyacımızı bizimle iletişime geçen gönüllülerden ve yayınevlerinden, diğer ihtiyaçlarımızı ise projeye destek vermek isteyen sponsorlarımızdan temin ediyoruz..

IMG_1429

ŞİRKET GÜNLERİ

Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz Şirket Günleri, bu yıl da kariyer odaklı fırsatlar sunmaya devam ediyor! 250’den fazla katılımcıyı ağırladığımız bu etkinlik, öğrenciler ve şirketler arasında köprü görevi görerek katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Etkinliğimizde şirket temsilcileri öğrencilere şirket yaşamı, departmanlar, eğitim ve staj programları hakkında bilgi veriyor, böylece öğrenciler kariyerlerine dair doğru adımları atma fırsatını yakalıyor.

Scroll to Top